Joppes Gröna Rum

Ännu ett Truck Stop på den binära motorvägen. Hälsa på hos killen som myntade ordet krukväxtblogg.

Tema: Suckulenter

Kategori: Allmänt

Hej! Jag har inte köpt nya kamerabatterier än, men har bestämt mig för att ta tag i bloggen genom att publicera några inlägg med olika teman för att beskriva hur läget ser ut. Först ut: Suckulenter:


Selenicereus grandiflorus

Prinsessorna( till höger på bilden ovan) har det minsann inte gått någon nöd på. De längsta skotten är cirka en halv meter nu. De är intrasslade i den gröna gardinen (som kommer föräras ett eget inlägg senare) och trivs alltså bra där de står på sin lilla hylla.

Schlumbergera truncata

Novemberkaktusen jag köpte förra året borde ju enligt namnet blomma snart men inte en tillstymmelse till knopp kan skönjas. Signaturen Manne undrade om hur man skulle gå till väga för att få den att blomma och jag beklagar Manne, jag gav nog felaktiga tips. De behöver torka ut en del och jag insåg alltför sent att hösten närmade sig på riktigt. Min får inget vatten nu och kanske den får knoppar under vintersäsongen, kanske inte. Den har hur som helst vuxit bra sen förra året.


Aloe vera


Aloen har gäckat mig en del. Jag har aldrig riktigt vetat om eller hur mycket den vuxit. Den har tappat en fyra, fem stora blad men har för den skull inte minskat i omfång. Återväxten har alltså varit god. Att den trivs, till skillnad från vad jag förutspådde, är i alla fall klart. En del saker har poppat upp i krukan. Till exempel svampar! Mysko! Tidigare i höstas så upptäckte jag två små bebis-aloe dyka upp i krukan och de ska få egna krukor snart - tror inte de har så goda chanser i skuggan av storebror.


Crassula ovata

Jag tog ju ett skott från ett paradisträd för länge sen. Då det verkade må bra så tog jag två till. De tre små skotten växte långsamt till en början men de senaste månaderna så har de tagit fart. Ingen spännande växt men det är kul att experimentera och testa förökning. 

Sansevieria trifasciata

Svärmors tunga Sansevieria trifasciata

Slutligen en nykomling. Jag köpte en sansevieria på ICA. Den är ungefär 25 centimeter hög och kostade lika många kronor.