Joppes Gröna Rum

Ännu ett Truck Stop på den binära motorvägen. Hälsa på hos killen som myntade ordet krukväxtblogg.

Postapokalyptisk planering

Kategori: Allmänt

Det är fortfarande viloperiod men somliga läsare vill ha mer. Jag tänkte därför skriva lite om ett odlingsprojekt som kan läggas till förra inläggets planer för våren.


Man kan leva ett helt liv utan att bli beroende av saker om man bortser från saker som luft att andas eller mat att äta, vilka är direkt livsuppehållande. Eller sånt som de flesta friska människor har behov av för att hålla sig friska, som social interaktion. Fast livet skulle väl bli lite tråkigt om man inte hade några andra beroenden. Laster. Jag har några sådana. Musik skulle kunna vara en men musik är kultur och allt är kultur. Musik kan visserligen också ses som konst men konst är människans försök att konkretisera kultur symboliskt och eftersom konst är en subjektiv upplevelse så är jag inte  beroende av det med samma mekanismer som andra människor. Jag närmar mig beroende som rent biologiskt liknar andras med ovan nämnda undantag. Kort sagt, på en öde ö så skulle jag för en behaglig vistelse  - förutom ett par fruktträd och ett fiskespö, en bandspelare med evighetsbatterier och en skattkista med schyssta blandband samt någon trevlig flicka att sällskapa med - endast behöva två saker. Kaffe och Nikotin. Skulle ovanstående scenario inträffa kan det ju då vara bra att kunna kultivera dessa.

Jag har försökt odla kaffebönor tidigare men det gick inget vidare. Det ska få en ny chans. Tobak har jag inte provat men det är ju en ganska vanlig växt och ska nog kunna gå vägen. Nu ska jag gå och vattna lite. Återkommer förhoppningsvis snart.