Joppes Gröna Rum

Ännu ett Truck Stop på den binära motorvägen. Hälsa på hos killen som myntade ordet krukväxtblogg.

Joppe trotsar årstiderna

Kategori: Allmänt

Plantera om bör man ju göra på våren men hemma hos mig är det nästan alltid samma klimat. Strelitziorna hade vuxit ur sina krukor igen så jag satte båda två i en av mina största krukor. Den stora är svag som tidigare medan den lilla som bodde på kontoret har klarat sig ganska bra:




Cantaloupefröernas snabba grodd fick en utmanare. Doftliljeknölarna har satt ordentlig fart:




Och vad är det här, smörgåskrasse?



Nej det är tobak. Fröerna var väldigt små. Väldigt många råkade hamna i krukan...

Och så har en fuchsiastickling till blommat:



Den heter 'Marinka' och sticklingen ser för jävlig ut. Det är bara en lång sned kvist:




Nä, Odla.nu ska jag inte handla ifrån nåt mer. Men det var ju kul att prova. Fröer är min grej och jag köpte några blandade fröer av Heliconia på Jungleseeds. Jag såg en sådan på Edvard Anderssons växthus, som jag berättade om i ett inlägg, och nu tänkte jag att jag skulle prova. Så här ser skönheterna ut:




Som några fossiler! Coolt. Det lär vara svårt. Instruktionerna säger "Daily temp cycle 9 hrs @ 30-35C, 15 hrs @ 12-15 C. Germination 1 to 6 months then 25-30C constant." Det där är ju omöjligt att åstadkomma hemma hos mig! Om man inte köper ett litet värmeskåp med termostat vill säga men såna kostar mer än vad jag har råd med. Om man googlar Heliconia from seed så får man en del träffar som beskriver frösådd av desamma och de nämner faktiskt inte stratifiering. Så jag chansar på några veckor i kylskåp och sen får vi se om det händer nåt.


Nu åker jag till Småland igen. Simma lugnt.