Joppes Gröna Rum

Ännu ett Truck Stop på den binära motorvägen. Hälsa på hos killen som myntade ordet krukväxtblogg.

Några slutord...

Kategori: Allmänt

...från just denna plats på jorden. Familjen ämnar nämligen flytta om ett par månader. Vi har trivts så bra här men nu har det blivit tid för något lite större. Och ur ett odlarperspektiv, vi kommer få en jättestor balkong! Nog om framtiden. En liten tillbakablick från senast med några noteringar mest för min egen skull:

 

Flamträd - aldrig mer ute. Vantrivdes. Den fick spinn. Två av tre plantor tvärdog. Skar ner, noll återväxt. Den som finns kvar har återhämtat sig väl sen den fick tak över huvudet.

 

Korallbuske - maximera utevistelsen. Den blev tät och fin till skillnad från den tragiska uppenbarelse som den förvandlas till på fönsterbrädan.

 

Citron - gärna ute, fin tillväxt!

Blev den nån frukt på Tomatillon? Jodå, men den kom sent. En skörd hanns med innan hösten blev för svår. Har beställt en ny sort till nästa säsong med extra stora frukter. Vad gäller de återstående klätterväxterna så blev det aldrig nåt av Podranean men den överlevde och har fått kämpa vidare i en liten kruka inomhus. Behöver antagligen bättre jordmån. Hardenbergia kom igång sent och har likaså sparats inomhus.

 
 
Klockranka ovan. Här växte det och blommade för fullt! När jag tog bort kattnätet (pga att vi ska flytta och ville att det skulle se trevligare ut) så lutade jag mig ut och noterade att Klockranka fanns på tre andra balkonger i närheten! Så värst exotisk känns den ju inte. 
 
 

Hjälmbönan blommade också villigt men blev aldrig särskilt stor. Har sparat fröer från baljorna.

Och hur var Cornwall? Fantastiskt. Underbart väder, medelhavsklimat med friväxande palmer, varierat och dramatiskt kustlandskap, skaldjur, trädgårdar, slott och herresäten, sandstränder, konst, surfing, Kung Arthur-mytologi och nyvärpta ägg till frukost. Bland allt detta - Eden project. Med bland annat världens (?) största regnskog inomhus:

 
Köpte lite lattjo barnvänliga fröer i gift shopen:
 
 
Lyckas tyvärr inte övertyga bloggen om att bilden ska vara rättvänd. 
 
Återkommer högst eventuellt till våren. Hejdå.