Joppes Gröna Rum

Ännu ett Truck Stop på den binära motorvägen. Hälsa på hos killen som myntade ordet krukväxtblogg.

Balkongbänk och balkonglådor

Kategori: Allmänt

Jag lovade bilder på växter, men innan bloggen blir hardcore igen så ska jag ge folket vad folket vill ha. Jag kollade upp statistiken på Statcounter och det visade sig att sökningar i stil med bygga blomhylla balkong och praktisk bänk till balkongen var populära vägar hit. Så upp till bevis! Så här blev det: 

En fett najs bänk till balkongen, eller ta bort kuddarna och ställ krukorna där. Förvaring av krukor, jord, redskap etc sker med fördel i lådan. Det ska vara en botten med men det har vi inte hunnit fixa. Fördelar med att bygga själv är att det är roligt och att det blir billigt. Den största fördelen är dock att man får exakt de mått man önskar. Nackdelen är väl bara att det kräver jobb, om man nu inte tycker att det är skoj. Man var lite trött på att måla mellan brädorna framåt strykning fyra...

I söndags ringde en tjomme från balkongshoppen.se där vi beställt blomlådor och talade om att han var på ingång samma dag. På en söndag! Vi fick skjuta fram avfärden mot trädgårdsmässan i Älvsjö med ett par timmar men det var det värt:

De glada färgerna lär liva upp på balkongen. Självbevattningssystemet verkar smidigt.

På mässan köpte vi lite sticklingar från Plantbutiken.se, 10 stycken för en hundring. Närmare bestämt:Batat 'Sweet Caroline Light Green'

Palettblad 'Black Prince'

Palettblad 'Caipiriñha'

Palettblad 'Kingswood Torch'

Hängpetunia ’Merlot’

Hängpetunia 'White Grace'

Hängpetunia 'Sweet Dark Pink'

Nemesia 'Anona'

Rabatteternell 'Goring Silver'

Snötörel 'White'


Trots att det dröjer innan frostrisken är över så planterade vi direkt i lådorna som får avhärdas i sin helhet vad det lider.