Joppes Gröna Rum

Ännu ett Truck Stop på den binära motorvägen. Hälsa på hos killen som myntade ordet krukväxtblogg.

Hemkomst, spänning och glädje!

Kategori: Allmänt

Hemma i Uppsala igen! Småland är ju också hemma, men på ett annat sätt och det är ju just detta mitt egna lilla hem som denna blogg handlar om. Nyckeln i låset, nyfiken, bara lite nervös. De större växterna inne på rummet verkar ha haft det bra trots dryga två veckors ensamhet. Avokadon och passionsfrukten mår rentav bättre än de gjort på hela året! Avokadon har fått massor av nya blad och har vuxit runt en decimeter på höjden. Passionsfrukten har också vuxit och bladens gröna färg är intensivare än på länge. Förbättringarna lär bero på omplantering i Avokadons fall och rikligt med solljus i Passionsfruktens.

Passiflora edulis

Passiflora edulis,
åter i normala gängor.

Mer nervöst var det att gå ut i köket. Jag kände att jag inte skulle sörja om något dött, spänningen låg snarare i vad som skulle kunna ha kunnat komma upp ur de senaste frösådderna. Resultatet var klart över förväntan. Av de lite äldre plantorna var det bara Bergpalmen som såg ut som förr. Fikusen har växt lite. Ricinplantan har växt enormt och har nu blad med en diameter av 30 centimeter. Kalanchoën är nästan dubbelt så hög som förut. Chilins frukter är mogna och lyser i orange.

Stormen

Synen som mötte mig när jag steg in i köket. Jämför med föregående inlägg. Observera att Paradisträdet längst ner till höger inte är mitt.

Chili

Extreme Close-Up! Whoa! Visst ser de läckra ut?
Jämför med föregående bild och se vad lite vatten kan göra.


Att alla mina växter överlevde trots min frånvaro är jag glad för. Att de dessutom mår bättre efter soliga dagar blir jag ännu gladare för. Som om detta inte vore nog så har fröer av Passiflora Caerulea och Strelitzia Reginae tagit sig. Och en kärna från en lychee-frukt börjar utveckla sig till ett litet träd. Lycka! Mer om detta kommer. Jag vill härmed rikta ett stort tack till mina grannar som hjälpt mig. Belöning väntar ..