Joppes Gröna Rum

Ännu ett Truck Stop på den binära motorvägen. Hälsa på hos killen som myntade ordet krukväxtblogg.

Snickeri och äventyr på Woody

Kategori: Allmänt

Dagens uppvaknande var chockartat! C kom och sa att balkongbordet hade gått sönder. Mycket märkligt, jag frågade om det hade ramlat ner snö från taket eller nåt men så var inte fallet:

Bordet köptes, så vitt jag minns, på ICA Maxi Stenhagen och kostade inte mycket. Det var lite gammalt och skevt, kanske den plötsliga kontakten med utomhusklimat efter många år i källarförråd blev för mycket. Jag drog ut de gamla spikarna och fäste den lossnade brädan med trälim och rejäla skruv. Ska väl hålla nu.

 

Nu tillbaka till idén jag nämnde i förra inlägget. Tyvärr är det inte jättespännande David, men jag finner glädje i att lite besökare hittar tillbaka ;)

Snickeri var det ja, eller, snickrar man verkligen om man inte använder hammare och spik? Det är ju hammarslagen som ger snickarkänslan. Nåväl, vi har byggt en sak. Jag såg framför mig att en bänk vore trevligt att ha på balkongens ena kortsida. C gillade idén och började skissa:

Sen åkte vi till Woody. Vi sågade upp 25 meter virke som transporterades hem medelst buss 742...

...och satte igång. Tanken är kombinerad bänk/förvaringslåda, typ som en dynbox. Vår hall fick vara snickerboa.


Vi kollade så vi mätt rätt, japp lådan får plats.

Locket på, et voilà! Nu ska det sys lite kuddar och målas innan bänken får inta sin plats på balkongen.

Woody är bra! Billigt bra virke och att man själv smidigt kan såga på plats är praktiskt värre. Vi behöver nån spaljé och kanske en blomhylla till balkongen och eftersom det är billigare och oerhört mycket roligare att bygga själv så lär det bli återbesök. Med tanke på bordets kollaps under natten så kanske där också finns ett framtida projekt.