Joppes Gröna Rum

Ännu ett Truck Stop på den binära motorvägen. Hälsa på hos killen som myntade ordet krukväxtblogg.

Mot mörkare tider

Kategori: Allmänt

Jag har haft en väldigt upptagen vecka och inte hunnit ägna så mycket tid åt växterna. Kul att bloggen ändå har haft relativt många besök. Det är ju även så att hösten närmar sig och utvecklingen är av förklarliga skäl inte lika snabb som för ett par månader sedan. Det är fortfarande t-shirtväder men ljuset minskar.

Selenicereus grandiflorus

Nu börjar man se att prinsessorna är kaktusar om man tvivlade innan.

Det skötte sig självt.

Kategori: Allmänt

Persea americana

Titta, den unga avokadon har grenat sig spontant. Man kunde se en antydan till det redan för en vecka sedan. Jag antar att det beror på omplanteringen. Jag tänkte experimentera med beskärning skrev jag i inlägget Smått och gott men nu verkar den ju klara sig själv. Kanske jag gör ett försök när den vuxit lite mer. I nämnda inlägg fanns ju även en bild på mina strelitzior och de har minsann vuxit bra så nedan en bild på hur de ser ut nu.

Strelitzia reginae

Val 06

Kategori: Allmänt

Nej, jag kan inte hålla mig. Analyser överlåter jag åt andra men det var på sin tid att "arbetarrrörelsen" fick sig en knäpp på näsan och en anledning att vitalisera sin politik. Hoppas dessutom att Alliansen höjer grundavdraget så att jag kan jobba (som nu) och leva bra trots att studiemedlet ligger kvar på en hemskt låg nivå. Å andra sidan, hur skönt hade det inte varit om de tokigt dryga och självgoda Lars Leijonborg och Maud Olofsson hade fått däng. Visst är det synd, men jag hade inte väntat mig något annat och folk vill ha förändring ibland. Det enda direkt negativa jag ser just nu är miljöproblem. Det vi åsamkar moder natur är ofta oåterkalleligt. Vi får hoppas att alliansen inte fördärvar allt. Det handlar inte så mycket om ekonomi. Pengar är symbolik. 

Trist att inte KD åkte ur riksdagen.
Om fyra år så kommer folk ha förstått att det inte blev bättre.

Heja Torbjörn Tännsjö.