Joppes Gröna Rum

Ännu ett Truck Stop på den binära motorvägen. Hälsa på hos killen som myntade ordet krukväxtblogg.

Död och koncept

Kategori: Allmänt

Precis som för Lainisa så har det inte gått så bra med palmerna. Phoenixen lever men växer inget och kanske får åka i papperskorgen om det visar sig att rötterna är skadade. Har fler fröer kvar om så skulle ske. Chamaeropsen kom aldrig igång ordentligt och har redan fått vandra den vägen, jag kunde inte stå emot frestelsen att plantera om den och kanske var det där det gick snett. Bergpalmen slängde jag eftersom jag tröttnade på att den ständigt envisades med att ha vissna blad, även om den egentligen mådde bra i grunden. Har ju redan konstaterat att den är en trist växt. Jag är inte sentimental, skrev jag tidigare. Inte religiös heller, skrev jag i samma mening, men jag funderade på att spara några palmblad enkom för att de förknippas med Jesus... När det blir advent ska jag pynta lite och några palmblad skulle kanske vara snyggt. Men jag slängde dem. Har funderat tidigare på att - om jag haft plats - odla växter tematiskt, och ett sätt skulle kunna vara att samla bibliska växter. Palmer, olivträd, papyrus, vin, myrten och cypresser. Upptill det skulle man kunna ha passiflora (såklart!), moses stentavlor och vandrande jude. Det vore ganska kul. Men det får bli när jag har ett hus att leka med.

Rosa fredag

Kategori: Allmänt

En rosa fredag. Romantiker som jag är så känns det fint. Nu gäller det visserligen mest blommorna, men ändå. Bladkaktusen blommar, har lagt upp en bild på Allt om Trädgård och vi får se om jag får något expertutlåtande. Jag antar att det är ännu en vanlig novemberkaktus men det återstår att se.

Novemberkaktus?

Köpekaktusen blommade över lite väl fort, men lever vidare, massor av nya skott. Jag gjorde visst aldrig något åt kalkfläckarna.

Schlumbergera truncata

Inga rosa blommor men väl blad bjuder Litchin på. Den har efter en längre tids vila  börjat få fart igen.

Litchi chinensis

Som om inte detta var nog så var jag hemma hos en kompis idag och åt rosa maränger och drack te ur en rosa kopp sittandes på ett rosa täcke. Ikväll har jag även dinerat på slottet och igår var jag i Stockholm och kollade på Kaizers Orchestra.

Lite mer lego

Kategori: Allmänt

Jag kunde inte hålla mig, har publicerat lite fler tankar om Legot.