Joppes Gröna Rum

Ännu ett Truck Stop på den binära motorvägen. Hälsa på hos killen som myntade ordet krukväxtblogg.

Regn hos mig

Kategori: Allmänt

Vad säger man.. Efter fem somrar i Uppsala med tropisk 30+ hetta så känns denna sommar alltmer avläsgsen. Jag har nyttjat tvättstugan som plantskola den senaste veckan. Delvis på grund av platsbrist men även eftersom den ligger mittemot mitt rum och därmed i söderläge. Trumpetranka och Wisteria har grott och får stå på tillväxt innan de placeras inne hos mig inför Projekt Grön Gardin.

Absentia solis

Kategori: Allmänt

Absentia solis

Hinc illæ lacrymæ

 

Som Linné skrev i Iter Lapponicum. Det betyder "Solens frånvaro. Därav dessa tårar". Nu gråter jag inte men det är tråkigt utan sol när jag vill att det ska växa snabbt, den behövs i mitt nordöstliga läge. Vissa växter utvecklar sig bra ändå som exempelvis Gardenian. Den senaste bilden gav ju ingen bild av hur hela växten ser ut. Den har vuxit väldigt bra om man jämför med hur den såg ut i februari och är nu 30 cm hög:

 

gardenia augusta

Som beräknat så fick Passiflora subrotunda bra fart efter beskärningen, efter ett par dagar så fanns det fler nya skott än vad man kunde räkna! Nedan syns det som sitter längst upp:


Passiflora subrotunda
 

Den kvarvarande avokadon fick sig också en beskärning och kanske grenar sig ännu mer:

 

Persea americana

Jag hoppas och tror fortfarande att det blir mer sommarväder och har sänt efter fröer igen. Jag har hittills inte agerat enligt planen beskriven i inlägget Postapokalyptisk planering och jag erkänner att inlägget ganska mycket var ett resultat av en lust att skriva, men nu har jag beställt nya kaffebönor tillsammans med annat som misslyckats:


Kaffe, Coffea arabica
Cissus, Cissus antarctica
Dracaena Draco
Dvärgpalm, Chamaerops humilis 

Ytterligare ett par palmsorter blev det: 


Solitärpalm
, Ptychosperma elegans

Bambupalm, Chamaedorea seifrizii 


Och några fler klängväxter:

 

Ametistranka, Hardenbergia comptonia

Doftranka, Stephanotis floribunda

Blåklocketräd, Sollya heterophylla

Korallranka, Kennedia rubicunda

Flamingonäbb, Clianthus formosus

Klänglilja, Gloriosa superba

 

Slutligen lite gott och blandat:

 

Hängsparris, Asparagus densiflora 'Sprengeri'

Fjäderkalla, Philodendron bipinnatifidum

Barbadin, Passiflora quadrangularis

De resandes träd, Ravenala madagascariensis

Statistik är kul

Kategori: Allmänt

Tre dagar och knappt något har grott i drivhuset. Jag är lite otålig. Det tar sig nog. Så länge kan jag säga att statistiken från Statcounter.com faktiskt var ganska rolig. Jag nollställde den idag eftersom det är onödigt att logga mina egna besök, som blir ganska frekventa då jag klickar på länkar eller lyssnar på radio (om någon mer än Em tycker att den automatiska radiofunktionen är störig så säg till).  Jämfört med den interna statistiken på blogg.se så skiljer det sig markant i antal unika besökare, Statcounter redovisar bara en ungefärlig fjärdedel av vad blogg.se gör men det är inte särskilt intressant i sig. Det som är roligt är bland annat att kunna se varifrån besökarna kommer. Jag har haft besök från Kina och Argentina. Nu lär dessa surfare inte ha stannat så värst länge på min sida då den ju ej är skriven på ett internationellt gångbart språk men kul kuriosa är det. Jag kan se vad ni besökare har för operativsystem, browser, ISP och - hör och häpna - upplösning på bildskärmen. Det känns nästan läskigt, Bodströmsamhället liksom, men är såklart användbart för att anpassa sidan så att den ser snygg ut på allas skärmar. Ett besök från en ISP som heter något med Stena Line, hmm, jag misstänker David? Mycket riktigt, jag kan se att den användaren kom hit via meningenmedlivet.blogg.se. Roligast av allt är ändå att se vilka sökord som lett googlande surfare hit. Jag kan konstatera att jag är populär på http://www.google.se/. Om man exempelvis söker på "blogg.se" så dyker jag upp bland de 20 första av typ två miljoner träffar. Fråga mig inte varför. Sen händer det att folk kommer till mig fast de söker något annat. Någon hade sökt på gröna spindlar och hittat hit. Jag har skrivit om massor av gröna saker och om spindlar med men aldrig om någon specifikt grön spindel. Nej, nu är det dags att ägna sig åt något vettigare än det här :)
 

Avslutningsvis, jag rekommenderar ett besök på Fyrisbiografen de närmaste veckorna. Vi kanske ses där.