Joppes Gröna Rum

Ännu ett Truck Stop på den binära motorvägen. Hälsa på hos killen som myntade ordet krukväxtblogg.

Det är på riktigt

Kategori: Allmänt

De senaste dagarna har folk sagt till mig att de har trott att allt det här är ett skämt. Ja, varför skulle en tuff kille som jag vara intresserad av sånt här. Men det är den nakna sanningen! Som det står under min personprofil så är alla bilder tagna av mig hemma i mitt studentrum (bortsett från de fall där det är uppenbart; Teide ryms till exempel inte här, eller annat anges). För att påvisa detta kommer här ett bildbevis!

Bildbevis

Jag ser väldigt underlig på den bilden tänker jag i efterhand. Nåja, för att även nämna något om växterna så kan jag konstatera att Monsteran frodas och ett nytt blad är på väg. Då ser det ut så här:

Nytt Monsterablad

Mer ogräs i fönstret.

Kategori: Allmänt

Det visar sig att det finns fler skäl att misstro det utlovade utbudet i min förpackning med Kanariska fröer. Frö C verkar nämligen också vara gräs. Visserligen hittar jag via Google en bild på en ung Dracaena Draco som inte är helt olik min planta, men det står att den plantan är 2-3 månader gammal och min har utvecklats alldeles för snabbt för att kunna vara en Draco och bladen är för tunna. Dessutom skall de vara "röda vid basen" enligt "Amatörodlarens Guldgruva", Impectas frökalatalog anno 2006. Nej, det var visst en återvändsgränd här också. Men jag ska inte vara bitter, det kanske händer nåt spännande sen.

Frö C

Lite besvikelse, men nya äventyr.

Kategori: Allmänt

Jag hade 9 frön av typ F. De 6 första vägrade gro och jag tappade nästan hoppet men sen så tog sig två stycken av de tre sista. De har vuxit fort och utvecklat betydligt kraftigare plantor än de andra fröerna. De har två ovala hjärtblad, cirka fem centimeter stora, och de vanliga bladen är taggiga och har vardera sex flikar. Jag kan åtminstone konstatera att det inte är Strelitzia. Om texten på förpackningen stämde och frö av Strelitzia verkligen ingick så har jag skäl att tro att det var det ensamma frö som ruttnade bort. Jag kanske lät det ligga i blöt för länge? Trist i så fall, men jag har nu två okända plantor som växer fort vars utveckling jag kommer att följa med spänning. Funderar på att beställa Strelitziafrön från en seriös fröhandel för jag hade ställt in mig på att få en planta.

Frö F

Frö F visar vad det går för. Den nyduschade Chilin i bakgrunden.