095

Ljusgrå Saab 9-5, Drottninggatan, Karlshamn


094

Mörkröd Mercedes, Surbrunnsvägen, Karlshamn



Kanske min hårdast eftersträvade spott någonsin. Den tog inte bara en vecka, den tog 25 mil på cykel. Jag och Caroline cyklade denna sträcka mellan Halmstad och Karlshamn på Banvallsleden. Cykelsemester och platespotting är en kul kombination. Vi såg inte så värst mycket bilar på resan men man såg de udda sakerna, mängder av traktorer, lastbilar, vagnar och maskiner. Men inte blev det nån spotting förrän på vandrarhemsparkeringen i Karlshamn, vårt slutmål. Den kändes lika bra för det.

093

Ljusgrå BMW 323, Helsingborgsvägen, Ljungby


092

Röd VW Polo, Norra Torggatan, Ljungby



Jag tror jag såg sju stycken 092 den här dagen.

091

Vit Toyota Hiace van, Kvarnvägen, Eslöv.

Se under 090 ;)  Tre skyltar inom femtio meter på en eftermiddag. Mycket härligt.

090

Mörkgrön Chrysler Voyager, Kvarnvägen, Eslöv



Som nämnts så hade jag sett den här kärran stå bakom en gammal bensinmack. Det fick bli en liten omväg som visade sig ge dubbelt upp. Medan jag tog en bild på denna så ropade morsan (som fått upp ögonen under denna utflykt) att 091 körde förbi. Kortet ovan hann jag inte ta förrän jag hade vänt mig om och sett 91:an försvinna i korsningen bredvid. Frågan är väl nu om David som blivit Plåt-Stalin ska underkänna denna spott på grund av dokumentationsordningen. Eller, vi lägger väl ner det där tramset nu. Jag hävdar fortfarande att bilder bara är lite grädde på moset.

Vidare så är det skönt att ha kommit så här långt. Först in på nittiotalet brukade man ju säga.

089

Svart VW Golf, Kvarnvägen, Eslöv

Befann mig i min födelseort Eslöv för att hjälpa en morbror att flytta. JAAAA! skrek jag så att morsan höll på att köra av vägen för tidigare på dagen hade jag sett 090 stå och lura femtio meter därifrån.

088

Ljusblå Audi 80, Helsingborgsvägen, Ljungby

087

Mörkblå VW Passat, Lasarettet, Ljungby.



Shoppingtur med lunch på sjukan. Inget drama. Morfar till vänster i bild,

086

Svart Saab 9-5 taxi, Klarabergsviadukten, Stockholm.


Jo här har man ju spottat taxibilar förr ;)

Staffan frågade i en kommentar till förra inlägget hur många gånger jag hoppade tillbaka till 084 när vi var i Visby för ett par veckor sedan. Staffan kör ju med sina egna prettoregler där man måste fotografera varje skylt[1] och medan vi spottade tillsammans så körde jag typ likadant. Mest började jag om på 084 för att jag lyckades fotografera en lastbil precis som förra året i Visby (018). Det gick ju sådär med fotandet annars. Här är ett exempel (med en klassisk "fan, jag hade den på film"):



[1] Det är klart roligare med bilder. Men jag startade bloggen mest för att komma ihåg vilket nummer jag är på, har börjat om med platespotting flera gånger på grund av att jag glömt. Det är det där gratis peppet när man ser en skylt som är det viktiga, lyckas man få det på bild är det bonus.


RSS 2.0